Impactnetwerk: over de grenzen van communicatie

Het programma van de tweede jaargang van ons Impactnetwerk Communicatie is rond!

Over grenzen
De grenzen van ons prachtige vak schuiven op. De positie en rol van communicatie zijn de afgelopen jaren al spectaculair veranderd. En we blijven ons ontwikkelen, natuurwet :))! Maar: waarheen? Wat ligt daar, buiten ‘and beyond’? In de tweede jaargang van het Impactnetwerk onderzoeken we dit. Dat doen we met 70 communicatiemanagers en (senior) adviseurs. In drie dimensies: breedte, diepte en tijd. Met drie middagbijeenkomsten en diverse extra’s, zoals impactavonden, inspiratie en verbinding tussendoor.

Leuk, strategie! – Joost Ravoo
7 april 2022

Nee, niet meteen weglopen! Een slimme, sterke strategie voor je communicatie is zo ontzettend waardevol. Scheelt tijd, scheelt discussie, scheelt geld, scheelt gezwabber. En ja, aan die tafel waar we zo graag (willen) zitten, vroeg in het proces, is het strategie wat de klok slaat. Wil je daar positie innemen, dan doe je dat met strategische inbreng. Toch ontwikkelen we dat in ons vak bar weinig. Joost Ravoo is communicatiebaas én strategiebaas. Hij won de titel Communicatiemanager van het Jaar toen hij als directeur Corporate Communicatie werkte bij de NS. Hij liet daar zien hoe je een communicatiestrategie ontwikkelt waarmee communicatie precies de juiste bijdrage kan leveren aan je corporate doelstellingen. Welke vragen stel je als je aan die tafel zit? Hoe gedraag je je daar? Joost laat ons daar veel mooie voorbeelden van zien.

THE BIG BANG: leren van de toekomst – Loes Damhof
15 september

Stel, we mochten ons vak opnieuw uitvinden. Een oerknal in het communicatieuniversum. Laat dat ‘Stel’ maar weg: we gaan het doen! En als we dan toch bezig zijn met de toekomst, zullen we dan ook een nieuwe manier leren om te innoveren? UNESCO ontwikkelde het concept Futures Literacy. Door je aannames en verwachtingen over de toekomst te bevragen, ga je openstaan voor kansen en mogelijkheden in het nu. Met als gevolg: meer creatie- en innovatiekracht voor nu. Innovatiepionier Loes Damhof heeft een eigen Futures Literacy Leerstoel en reist de hele wereld over om dit concept te verspreiden. Samen met haar team geeft ze ons in deze sessie een workshop. We leren de methode toepassen en gaan onze eigen aannames, voorspellingen en dromen voor communicatie onderzoeken. Helm op, oerknal aan!

Alvast een voorproefje: www.youtube.com/watch?v=SBGuWa3MmLE

De kunst van multidisciplinair werken
Datum volgt

Over deze bijeenkomst mogen we nog niet al te veel vertellen. Ja, het is in het Groninger Museum. Ja, het gaat over multidisciplinair werken. En ja, daarom is het zo tof dat de deelnemers van ons Expertisenetwerk Veranderkunde-HR er ook bij zijn! Dat netwerk bestaat uit 70 HR-managers en -adviseurs. En ja ja, dat hele geheime heeft alles te maken met multidisciplinair werken en wat er in dat prachtige gebouw gebeurt. Vertrouw ons. Je wilt er bij zijn :)).

 

Meer!
28 april en 30 juni

‘We willen elkaar wel wat vaker ontmoeten, om elkaar beter te leren kennen en nog meer van elkaar te leren.’ De vorige jaargang smaakte naar meer, begrepen we van diverse deelnemers. Regelen we! Voor wie wil, organiseren we twee impactavonden, gericht op intervisie. Wel op de HollandseNieuweManier natuurlijk :)).

Meer weten over het Impactnetwerk communicatie?

Aline, Lotte en Dick vertellen je graag meer!

Lees meer over Communicatie, Veranderkunde