Experimenteren

Wij weten het ook niet. Net als veel organisaties en zelfstandig professionals zijn wij zoekende naar manieren van (samen)werken die passen in het huidige tijdgewricht. Een mooie manier van ontwikkelen is het gewoon uitproberen in de praktijk. Al doende ontdekken of het werkt. Op dit moment hebben we 3 soorten experimenten lopen.

Guiding Coalition

Met drie verschillende opdrachtgevers hebben we geëxperimenteerd met de ‘guiding coalition’. Met een samengesteld team pakken we een taai vraagstuk aan. Het kernteam bestaat uit een aantal experts vanuit verschillende disciplines aangevuld met ‘stakeholders’ van het vraagstuk. Het levert nadrukkelijk andere perspectieven. Zo blijkt vaak dat de vraag/het probleem niet goed gedefinieerd is. Daarmee is ook vaak het antwoord (oplossingsrichting) anders dan aanvankelijk verwacht.

Spotify van de zorgcommunicatie

In de zorg wordt steeds vaker het belang van professionele communicatie onderkend. Tegelijk is de beweging van minder staf en meer handen aan het bed. Hollandse Nieuwe heeft een project lopen met 4 grote zorgorganisaties waarbij het gaat over ‘toegang tot professionele communicatie’ in plaats van ‘het in bezit hebben van communicatieprofessionals’ (loondienst). Dus niet persé de cd in de kast hebben staan, maar toegang hebben tot het nummer dat op dat moment passend is.

De battle

Samen met onze zakenvrienden van Het Zuiderlicht hebben we de battle ontwikkeld. Een vernieuwende en dynamische werkvorm waarbij met een grote groep mensen nieuwe oplossingsrichtingen worden ontwikkeld. In een middag strijden zo’n 150 mensen in teams om te komen tot oplossingen. Niet de hiërarchie wint maar de beste ideeën overleven. Inmiddels hebben we voor negen opdrachtgevers een businessbattle vorm gegeven. Veel lof.