Leergang Krachtige leider in verandering

Of je nou net begint als leidinggevende of al jaaaaaren ervaring hebt: als je wilt groeien, hebben wij goed nieuws! Dit jaar starten we met de vierde editie van onze leergang Krachtige leider in verandering: voor ervaren én voor startende leidinggevenden.

Start 

volgt nog

Locatie 

volgt nog

Docent(en) 

Cato Paridaens, Tinette de Boer, Karin van Mensvoort, Nicoline Mulder, Bart Brandsma, Renate Kamp

Kosten 

volgt nog

Aantal dag(del)en 

5 dagen

Voor 

leidinggevenden

Expertisegebieden 

,

Doe het maar even… leidinggeven terwijl er in je organisatie, team en de buitenwereld van alles verandert! Dat vraagt echt iets nieuws van je. Pak je regie of laat je los? Ben je coach voor je medewerkers of moet je vooral het resultaat bewaken? Kun je je team goed meenemen in de ontwikkeling terwijl je zelf twijfels hebt? Voor veel leidinggevenden is het een zoektocht: hoe ben ik een krachtige leider in verandering.

In deze leergang ontwikkel je in vijf maanden jouw kracht. Met nieuwe perspectieven. Met zelfinzicht. Met vertrouwen. Met mouwen opstropen. Met veel werkvormen en andere concrete instrumenten voor jouw dagelijkse praktijk.

In deze multidisciplinaire leergang gaan we de breedte in én de diepte. Want hoe jij kijkt, doet en bent, is wat de verandering maakt, breekt of opzij stuurt.

Aan het eind van de leergang heb je een bomvolle toolbox met jouw naam erop: je vult hem zelf met de kennis, interventies en werkvormen die bij jou passen. En wij helpen met vullen! Elke trainingsdag krijg je van ons het boek van de expertdocent van de volgende keer! Je toolbox wordt dus niet alleen bomvol, maar ook topzwaar 😉

Anders kijken, anders doen, anders zijn
We gaan je op allerlei manieren voeden, prikkelen en inspireren.

Je krijgt inzicht in nieuwe ontwikkelingen en leert kijken vanuit meerdere perspectieven en disciplines, binnen en buiten je organisatie. Wat ziet de organisatiekundige? Wat ziet de psycholoog? Wat ziet de antropoloog? En nadat je al deze verschillende brillen hebt opgezet: wat zie jij?

Je ontdekt dat als je andere dingen ziet, je ineens ook andere dingen kunt doen. Want zie je patronen, onderstromen en relaties, dan kun je daarop interveniëren. Het effect daarvan is enorm. Je krijgt concrete tools en interventies aangereikt en gaat daarmee aan de slag in de praktijk, met echte vraagstukken. Doen, experimenteren, evalueren, herhalen, feedback geven en krijgen, gaandeweg vul je zo je eigen toolbox.

Je leert jezelf kennen. Je ontdekt wat jouw persoonlijkheid en aanpak typeert. Hoe je in het grotere geheel en de verandering past. Hoe jij er betekenis aan geeft en welk effect je hebt op de mensen om je heen. Je komt tot jouw kern door jezelf en je rol als veranderaar onder te loep te nemen en te ontwikkelen.

EXPERTDOCENTEN

Vier expertdocenten delen hun kennis en ervaring met je.

Nicoline Mulder neemt je een dag lang mee in chaos en orde. Ze leert je anders kijken naar complexe systemen en sociale netwerken in je organisatie. Daardoor ga je zien wat er echt gebeurt als niet alles volgens plan loopt en ontdek je ineens heel nieuwe aangrijpingspunten. Je gaat spelen met de wetten van ‘chaorde’.

Antropoloog Karin van Mensvoort is expert in leiderschap en misschien wel het lastigste onderdeel van verandering: cultuur. Zij brengt tools, interventies en verhalen mee uit andere culturen. Diepgaand én pragmatisch, zodat ze jou kunnen helpen bij het bouwen van een nieuwe cultuur in jouw organisatie.

En van Bart Brandsma krijg je inzicht in de dynamiek van wij-zij-denken. Hij laat zien dat ogenschijnlijk kleine dingen grote impact hebben en hoe je de dynamiek kunt doorbreken door bijvoorbeeld van toon of onderwerp te veranderen.

Renate Kamp is een ervaren (verander)manager, consultant en trainer. Ze is bedrijfskundig opgeleid en begeleidt in allerlei rollen verandertrajecten. Al veel organisaties legden taaie, complexe organisatie- of veranderkundige vraagstukken in haar handen. Die brengt ze terug tot de kern en naar een oplossing. Altijd met humor en een heldere, sterke visie. Renate is tevens eigenaar van Hollandse Nieuwe.


VASTE KERNDOCENTEN

Twee vaste kerndocenten begeleiden je de hele weg. Uiteraard delen ook zij hun expertise met je. Ze helpen je daarnaast bij het leggen van logische verbindingen tussen alle onderdelen en ze dagen je uit: ga het maar doen, ook tussen de vijf bijeenkomsten door.  Dan werk je aan een concrete opgave in je eigen context, als onderdeel van deze leergang.

Cato Paridaens
Cato heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in arbeids- en organisatiepsychologie en veranderkunde. Een belangrijke pijler onder deze leergang is haar afstudeeronderzoek. Daarin onderzocht ze wat leidinggevenden nodig hebben en willen leren als het gaat om hun rol in organisatieverandering. Cato is consultant bij ons en ondersteunt organisaties in ontwikkeltrajecten.

Tinette de Boer
Tinette is zeer ervaren als hr-professional, vooral op het snijvlak van organisatieontwikkeling, leiderschap en hrm. Als consultant bij Hollandse Nieuwe begeleidt ze leergangen, gaat ze graag aan de slag met onderzoeksopdrachten en begeleidt ze opdrachtgevers en leidinggevenden bij ontwikkeltrajecten. Haar blik is sterk analytisch en ze gaat geen vraag uit de weg.

Na deze leergang

  • geef je met zelfvertrouwen leiding in verandering
  • kijk je anders, met een bredere blik en vanuit onverwachte perspectieven naar veranderprocessen en vertaal je deze naar jouw organisatie en team
  • ken je de visie van experts op het gebied van veranderen en heb je je eigen visie gevormd
  • beschik je over klassieke en moderne veranderinzichten
  • heb je een brede toolbox vol concrete veranderroutes en interventies, afgestemd op jouw context
  • heb je diepgaand inzicht in jouw eigen rol in veranderprocessen en heb je jouw rol als veranderaar verder ontwikkeld

De leergang bestaat uit 5 trainingsdagen. Tussendoor pas je wat je hebt geleerd toe in je eigen context. 

Data trainingsdagen

De exacte data van de trainingsdagen worden nog bekendgemaakt.


Intakegesprek
We starten met individuele intakegesprekken. Een maand voor de start nemen we contact met je op om deze met je in te plannen.

Praktische informatie
De kosten voor deze leergang worden nog bekend gemaakt. Deze prijs inclusief al het lesmateriaal, lunches en de locatie, en exclusief btw. Je krijgt het boek van de expertdocenten en een goed gevulde toolbox die je gaandeweg nog aanvult.

De precieze locatie volgt, maar het is, zoals je van ons gewend bent, op een inspirerende plek in (de buurt van) Groningen.

Na afloop krijg je een certificaat.

Aanmelden
Zodra je je kunt aanmelden, verschijnt hier een linkje.

Lees meer over Communicatie, HRM, Veranderkunde, Leiderschap