Leergang Krachtige leider in verandering krijgt twee edities

Of je nou net begint als leidinggevende of al jaaaaaren ervaring hebt: als je wilt groeien, hebben wij goed nieuws :))! In november starten we met twee edities van onze leergang Krachtige leider in verandering: de editie voor ervaren leidinggevenden (2e jaargang) én een gloednieuwe editie voor startende leidinggevenden. 

In beide leergangen ontwikkel je in vijf maanden jouw inzicht en kracht. Met nieuwe perspectieven en visie op leiderschap en veranderen. Met zelfinzicht. Met vertrouwen. Met mouwen opstropen. Met veel werkvormen en andere concrete instrumenten voor jouw dagelijkse praktijk. Onder begeleiding van kerndocenten Renate Kamp en Cato Paridaens, met ijzersterke bijdragen van onder meer chaorde-expert Nicoline Mulder en leiderschapsexpert en antropoloog Karin van Mensvoort.

Startende leidinggevende
Je ontdekt wie jij bent als leider en veranderaar. Welke stijlen en aanpakken passen bij jou? Welke positie heb je en hoe kun je die inzetten voor jouw team en organisatie? Hoe ziet leiderschap er in de toekomst uit en wat is jouw visie daarop? Hoe help je je organisatie veranderen?
Aan het eind van de leergang heb je niet alleen meer zelfinzicht, visie en vertrouwen, maar ook een bomvolle toolbox met jouw naam erop: je vult hem gaandeweg zelf met de kennis, interventies en werkvormen die bij jou passen.

Ervaren leidinggevende
Anders kijken, anders doen, anders zijn: in deze editie zoomen we in op veranderen. Multidisciplinair, we gaan de breedte in én de diepte. Want hoe jij kijkt, doet en bent, is wat de verandering maakt, breekt of opzij stuurt. Pak je regie of laat je los? Ben je coach voor je medewerkers of moet je vooral het resultaat bewaken? Kun je je team goed meenemen in de ontwikkeling terwijl je zelf twijfels hebt? Je ontdekt wie jij bent als veranderaar.
Ook in deze editie vul je gaandeweg je eigen toolbox, afgestemd op wat jij nodig hebt en interessant vindt.

Voor beide edities geldt
Als je meedoet, draag je ook bij aan onze prachtige regio. Want we gaan samen expertise opbouwen, door ervaring op te doen, te experimenteren en te verbinden. En dan bundelen we onze denkkracht voor een complex maatschappelijk vraagstuk in Noord-Nederland.

Meer informatie en aanmelden
Dit is een coproductie met Noorderlink. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op hun website.

EXPERTDOCENTEN

Nicoline Mulder (beide edities)
Nicoline Mulder is verbonden aan het Value-based Institute, docent en zelfstandig adviseur. Ze is expert in het begrijpen, benutten en beïnvloeden van complexiteit, chaos en orde. Haar nieuwe boek Chaordisch Organiseren verscheen in februari.

Karin van Mensvoort (beide edities)
Antropoloog, veelgevraagd en zeer ervaren spreker en trainer op het vlak van cultuur en leiderschapsontwikkeling. Karin kijkt altijd naar het unieke, vanuit de overtuiging dat elke situatie anders is. Als Karin er is, is er energie, relativering, pragmatisme en resultaat.

Bart Brandsma (editie ervaren leidinggevende)
Bart is filosoof en consultant. Hij traint en adviseert internationaal ministers, burgemeesters en beleidsmakers. En ons. Hij is een expert in polarisatie en wij-zij denken. Weet als geen ander dat ogenschijnlijk ‘kleine dingen’ een groot verschil maken.


VASTE KERNDOCENTEN

Renate Kamp
Renate is een ervaren (verander)manager, consultant en trainer. Ze is bedrijfskundig opgeleid en begeleidt in allerlei rollen verandertrajecten. Al veel organisaties legden taaie, complexe organisatie- of veranderkundige vraagstukken in haar handen. Die brengt ze terug tot de kern en naar een oplossing. Altijd met humor en een heldere, sterke visie. 

Cato Paridaens
Cato heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in arbeids- en organisatiepsychologie en veranderkunde. Een belangrijke pijler onder deze leergang is haar afstudeeronderzoek. Daarin onderzocht ze wat leidinggevenden nodig hebben en willen leren als het gaat om hun rol in organisatieverandering. Cato is consultant bij ons en ondersteunt organisaties in ontwikkeltrajecten.

De leergang is gemaakt voor:

– leidinggevenden met meer dan 5 jaar ervaring (editie ervaren leidinggevende) of 0 – 3 jaar ervaring (editie startende leidinggevende)
– die leidinggeven in een organisatie of team dat in verandering of ontwikkeling is
– in zorg | onderwijs | publiek | dienstverlening | handel & industrie

De leergang bestaat uit 5 trainingsdagen. Tussendoor pas je wat je hebt geleerd toe in je eigen context. 

Data trainingsdagen
Ervaren: 1 november, 15 december, 17 januari, 21 februari en 28 maart
Starters: 15 november, 20 december, 31 januari, 14 maart en 28 maart

Aanmelden
Ervaren: uiterlijk 15 oktober
Starter: uiterlijk 1 november

Intakegesprek
We starten met individuele intakegesprekken. Die plannen we in zodra je je hebt aangemeld.

Praktische informatie
Beide edities van de leergang kosten € 2.645,- per persoon, all-in. Dit is inclusief al het lesmateriaal, lunches en de locatie, en exclusief btw. Je krijgt een boek van de gastsprekers en een goed gevulde toolbox die je gaandeweg nog aanvult.

Locatie volgt (omgeving Groningen).

Na afloop krijg je een certificaat.

Lees meer over HRM, Leiderschap