Krachtig HR Verandert #1

over een veldonderzoek en het goud van HR

HR levert een belangrijke bijdrage aan verandertrajecten en spant zich in om de organisatie in de gewenste richting te begeleiden. Tegelijkertijd stoeit HR met hoe deze rol goed in te vullen om zo de benodigde impact te genereren.

Dat is de hypothese van het veldonderzoek dat wij bij Hollandse Nieuwe hebben uitgevoerd naar de (gewenste) rol van HR bij verandervraagstukken. We zien dat HR al veel betrokken is bij veranderingen in organisatie, maar we zien ook dat veranderen echt een vak is. Wij denken dat HR een belangrijke rol heeft, in initiatie, begeleiding en aanpak van verandervraagstukken. Maar ziet HR dat zelf ook zo? En wanneer worden ze eigenlijk betrokken en welke positie nemen ze dan in?

Met die vragen én de hypothese zijn we op pad gegaan. We hebben gesprekken gevoerd met 20 HR-managers en 13 HR-adviseurs in vier sectoren: zorg, onderwijs, publieke sector en zakelijke dienstverlening. In totaal spraken we over 52 verschillende verandervraagstukken. Uit dit veldonderzoek kwamen duidelijke conclusies: HR is onmisbaar in verandervraagstukken, wordt betrokken door de organisaties en neemt positie in.

KrachtigHRVerandert
In de reeks KrachtigHRVerandert nemen we je mee in het veldonderzoek en de uitkomsten daarvan. We bespreken voorbeelden die aan bod zijn gekomen in de interviews en we nemen je mee in de (gewenste) rol van HR bij verandervraagstukken. We laten je het effect zien van de positie van HR in een organisatie, wat HR-afdelingen over het algemeen al goed doen en waar de potentie zit. In een reeks afleveringen praten we je helemaal bij over de huidige staat én de toekomst van HR bij verandervraagstukken. En die afleveringen vind je de komende tijd hier, op onze website.

Sneak peek
Toch al een beetje nieuwsgierig geworden? We lichten alvast een tipje van de sluier op: in 60% van de gevallen is HR onderdeel is van het MT, wat ervoor zorgt dat er sneller ingespeeld kan worden op wat er nodig is in de organisatie en dat het mens-perspectief aanwezig blijft. Ook hebben we gezien dat er binnen HR veel ervaring is op het gebied van veranderkunde, maar dat er weinig HR-professionals een opleiding hebben gevolgd hiervoor. Welke winst te behalen valt? Dat lees je later!

Lees meer over HRM, Veranderkunde