Impactnetwerk: luisteren naar jezelf, de ander en je omgeving

In jaargang 3 van het Impactnetwerk Communicatie kun je dit jaar nog meedoen aan een paar mooie sessies: twee prikkelende bijeenkomsten over het thema ‘luisteren’ en een Veranderlab.
Ap Dijksterhuis leerde ons op 16 maart te luisteren naar onszelf. Geïnspireerd hierdoor gaan we verder met ‘luisteren naar je omgeving’ en ‘luisteren naar de ander’. Doe je daar ook (weer) aan mee? Dit gaan we doen:

Luisteren en agenderen – Janine Abbring
22 juni 2023 | 13:00-17:00

Luisterkoningin Janine Abbring (onder meer ex-presentator van Zomergasten en eindredacteur van De Avondshow met Arjen Lubach) neemt ons mee in twee aspecten van luisteren: luisteren naar de ander en vervolgens duiden en agenderen wat je hebt gehoord. Twee workshops in één :)).
De ene over haar interviewtechnieken en de tweede over hoe dat nou werkt, op zo’n redactie.

We zien Janine als iemand die bijzonder goed en scherp luistert, zowel in haar interviews als in haar rol als eind/hoofdredacteur. Hoe ze dat doet, ontdek je deze middag. Ze vertelt, ze laat filmpjes zien en ze beantwoordt je vragen!
En natuurlijk gaan we dan ook zelf aan de slag met wat we van haar leren.

Veranderlab: waar ben jij van? – Hollandse Nieuwe
19 oktober 2023 | 17:00-20:00

Op donderdag 19 oktober organiseren we bij ons op kantoor een Veranderlab. Je kunt meedoen aan verschillende proeverijen rond het thema ‘waar ben je van als communicatieprofessional?’ 

We zien dat veel communicatieafdelingen worden overvraagd. Als communicatieprofessional ben je dienstverlenend ingesteld. We vinden het lastig om grenzen te stellen en willen zeker niet gezien worden als een afdeling die altijd ‘nee’ verkoopt. Hoe vind je hierin de balans? Door duidelijk aan te geven waar je van bent en waar je echt het verschil kunt maken!

De rode draad hierbij is: loslaten = duidelijk zijn over wat je vastpakt.

Je bent al genoeg; mentaal gezond in een gestoorde wereld – Thijs Launspach 
7 december 2023 | 13:00-17:00

Thijs Launspach komt als psycholoog en stressexpert met een fijne boodschap: we zijn al genoeg! Hij leert ons dat de nadruk die ligt op jezelf steeds willen verbeteren, er juist toe leidt dat we over het algemeen ongelukkiger worden. Thijs ziet verbinding met onszelf en met anderen als tegengif in een wereld van nooit-genoeg-zijn. Ongestoord en vol aandacht luisteren naar de ander. Niet om te antwoorden, maar om te begrijpen. 

Aandacht is het nieuwe goud. Want daarmee blijf je in verbinding met je opdrachtgever, je klant en je verschillende doelgroepen. Door goed te luisteren, weet je waar de ander écht behoefte aan heeft. En door in te spelen op die behoefte, kun je als professional het verschil maken.

Meedoen?
Leuk! Aanmelden doe je met een mail naar Aline. Klik op de button onderaan deze pagina. Je kunt haar ook bellen op 0646140168.

Wil je overal bij zijn? De totale kosten voor de bijeenkomsten met Janine Abbring en Thijs Launspach zijn € 500 excl btw. Je krijgt het Veranderlab er dan gratis bij!
Wil je alleen naar Janine of Thijs? Of eerst naar Janine en later beslissen of je naar Thijs gaat? Dat kan! Je betaalt dan per keer € 250 excl btw.
Kom je met meer dan vijf collega’s? Dan krijgen jullie 10% korting.

De bijeenkomsten zijn op een inspirerende locatie in (de buurt van) Groningen. 

Meedoen of meer weten?

Stuur een mail naar Aline. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Lees meer over Communicatie, Veranderkunde