Veranderkunde

Jij verandert. Je organisatie verandert. De buitenwereld, je klant, regelgeving, er is altijd wel iets dat vraagt om ontwikkeling. Dus verander je. Je structuur, je strategie, je cultuur. Of alle drie. Dat kan op allerlei verschillende manieren en het is leuk en het is lastig.

Voor ons is het de kern van alles wat we doen. Wat voor opdracht onze consultants en interimmers ook hebben, onze veranderkundige blik nemen we altijd mee.

Effect en beweging

daar zijn we altijd op uit

Zo bijvoorbeeld

Een kristalheldere veranderaanpak

Cosis | Consultancy in transitietraject | Veranderkunde en Communicatie | Zorg

Het verandertraject van Cosis vond plaats op drie fronten: strategie, structuur en leiderschap&cultuur. Wij mochten wij daarbij helpen op verschillende manieren, momenten en plekken. Met een onafhankelijke blik, multidisciplinaire expertise, denkkracht en doe-energie.

De kracht van gedoe op tafel en een open insteek

scholengemeenschap | onderzoeks-/consultancyopdracht | veranderkunde | onderwijs

Er was veel gedoe op de school, het oordeel van de inspectie was slecht en een aantal mensen wilde vertrekken. Ze vroegen ons in kaart te brengen wat er precies aan de hand was en om advies voor vervolgstappen. We kozen voor een open aanpak, waar nog van alles uit kon komen.

En met expertisenetwerken, trainingen en artikelen maken we ook jou een veranderaar.

Kom we gaan veranderen

Leergang Krachtige leider in verandering krijgt twee edities

Of je nou net begint als leidinggevende of al jaaaaaren ervaring hebt: als je wilt groeien, hebben wij goed nieuws! In november starten we met twee edities van onze leergang Krachtige leider in verandering: voor ervaren én voor startende leidinggevenden.

Baanbrekers: werkbackpacken in het noorden

Jouw talenten inzetten om echt verschil te maken met betekenisvol en perspectiefrijk werk, ontdekken wat jij het liefst waar doet én lekker in het noorden blijven: doe je mee aan ons jongtalentprogramma?

Voortdurend Veranderen: Veranderboost, Workshop & Spel

Boost jezelf als veranderaar, boost je veranderkennis, boost je vraagstuk. Jij gaat met je eigen vraagstuk aan de slag en krijgt prikkelende nieuwe perspectieven en een frisse nieuwe blik. Natuurlijk spelen we uitgebreid samen het spel!

Voortdurend Veranderen: het spel!

Op een echt andere manier met een (verander)vraagstuk aan de slag? Dat doe je met dit spel! Vanuit meerdere perspectieven, met verrassende vragen en prikkelende kansen. Een spel waarin alles alles raakt. Net echt :)).

Je brein bij veranderen: van sukkel naar goudmijn

Isn’t it ironic?! Dat brein van ons. Zelf is het voortdurend in verandering, met nieuwe cellen en verbindingen, maar als wij zelf ‘es iets willen, treedt er een merkwaardige kettingreactie op. Hoogleraar Margriet Sitskoorn legde ons uit wat je kunt doen om de veranderkansen te vergroten.

Mul zand, ongeduld en de kracht van struinen

Ok, even je ogen dicht. Je struint over het strand. De wind waait je haren opzij, in je oren ruist de branding zachtjes, zout op je lippen. Je voeten door het warme, mulle zand, je gaat niet snel en wat is dat heerlijk. Waarom je ook moet struinen bij verandering?

Dit doen we ook