Veranderkunde

Jij verandert. Je organisatie verandert. De buitenwereld, je klant, regelgeving, er is altijd wel iets dat vraagt om ontwikkeling. Dus verander je. Je structuur, je strategie, je cultuur. Of alle drie. Dat kan op allerlei verschillende manieren en het is leuk en het is lastig.

Voor ons is het de kern van alles wat we doen. Wat voor opdracht onze consultants en interimmers ook hebben, onze veranderkundige blik nemen we altijd mee.

Effect en beweging

daar zijn we altijd op uit

Zo bijvoorbeeld

Een kristalheldere veranderaanpak

Cosis | Consultancy in transitietraject | Veranderkunde en Communicatie | Zorg

Het verandertraject van Cosis vond plaats op drie fronten: strategie, structuur en leiderschap&cultuur. Wij mochten wij daarbij helpen op verschillende manieren, momenten en plekken. Met een onafhankelijke blik, multidisciplinaire expertise, denkkracht en doe-energie.

De kracht van gedoe op tafel en een open insteek

scholengemeenschap | onderzoeks-/consultancyopdracht | veranderkunde | onderwijs

Er was veel gedoe op de school, het oordeel van de inspectie was slecht en een aantal mensen wilde vertrekken. Ze vroegen ons in kaart te brengen wat er precies aan de hand was en om advies voor vervolgstappen. We kozen voor een open aanpak, waar nog van alles uit kon komen.

En met expertisenetwerken, trainingen en artikelen maken we ook jou een veranderaar.

Kom we gaan veranderen

Je brein bij veranderen: van sukkel naar goudmijn

Isn’t it ironic?! Dat brein van ons. Zelf is het voortdurend in verandering, met nieuwe cellen en verbindingen, maar als wij zelf ‘es iets willen, treedt er een merkwaardige kettingreactie op. Hoogleraar Margriet Sitskoorn legde ons uit wat je kunt doen om de veranderkansen te vergroten.

Mul zand, ongeduld en de kracht van struinen

Ok, even je ogen dicht. Je struint over het strand. De wind waait je haren opzij, in je oren ruist de branding zachtjes, zout op je lippen. Je voeten door het warme, mulle zand, je gaat niet snel en wat is dat heerlijk. Waarom je ook moet struinen bij verandering?

Derde jaargang voor Expertisenetwerk Veranderkunde HR

De derde jaargang komt eraan. Want het smaakt naar meer! In de afgelopen twee jaren van ons Expertisenetwerk Veranderkunde voor HR versterkten zo'n 70 HR-directeuren/managers en adviseurs al hun veranderkundige kennis vanuit allerlei perspectieven.

Veranderen? Neem afscheid!

‘Wéér iets nieuws erbij. Het wordt allemaal alleen maar meer.’ In teams en organisaties in verandering horen we hem vaak, deze verzuchting. Nieuwe vaardigheden, nieuwe taken, nieuwe manieren om samen te werken. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Daarom is afscheid nemen zo ontzettend belangrijk.

Leergang Krachtige leider in verandering van start

Doe het maar even….leidinggeven terwijl er in je organisatie, team en de buitenwereld van alles verandert! Dat vraagt echt iets nieuws van je. Voor veel leidinggevenden is het een zoektocht: hoe ben ik een krachtige leider in verandering.

Jij en ik

Ze hielden elkaar volledig in de greep. En ik vroeg me af: hoe kan dat toch? Thuis, met familie en vrienden, zie je elkaar als 'jij', je praat met elkaar, leeft mee, neemt een misser op de koop toe. Dan gaan we naar ons werk en gaat het ineens over ‘de’ medewerker, ‘de’ manager, ‘de’ burger. Die ‘de’-blik lijkt onschuldig, maar je hebt een potentieel explosief in handen.

Dit doen we ook