HRM

Het prachtige vak HRM is volop in beweging. Leiderschapsontwikkeling, organisatie-inrichting, digitalisering, verandertrajecten: de hr-professional wordt steeds meer veranderaar, voorspeller, netwerker.

Onze consultants en interimmers helpen jou als je extra capaciteit of expertise nodig hebt. Als je hr wilt positioneren als businesspartner bijvoorbeeld, als je een tijdelijke vervanger of manager zoekt of nieuw hr-beleid wilt ontwikkelen.

Effect en beweging

daar zijn we altijd op uit

Zo bijvoorbeeld

De spiegel en de toetsvraag

Avebe | interim hr-manager | bedrijfsleven

De HR-manager Operations bij Avebe ging met zwangerschapsverlof. Wij leverden vervanging, met zelfstandige Inge Buis. Het HR-adviesteam was vrij nieuw, moest haar weg nog vinden, er speelde een aantal grote projecten en de werkdruk was hoog.

Waarderend een nieuwe afdeling ontwikkelen

Gemeente Eemsdelta | consultancy – visietraject hr | overheid

De hr-adviseurs van drie gemeenten kregen bij de herindeling een bijzondere opdracht: ontwikkel een hr-visie en van daaruit een nieuwe afdeling P&O. Ze vroegen ons mee te denken. Onze consultants Tinette de Boer en Renate Kamp gaven dit traject vorm en begeleidden het.

HR-basis op orde met een kop en een staart

Wierden en Borgen | interim hr-adviseur | woningcorporatie

Hoog op de prioriteitenlijst bij Wierden en Borgen stond uitvoering geven aan het HR-beleidsplan 2021. Eerste onderwerp: de basis op orde. Leonie van Maastricht uit ons zelfstandigennetwerk pakte deze vraag beet in een aanpak met een kop en een staart.
En met leergangen, netwerken en battles brengen we jou en het vak verder.

Kijk maar

Leergang Strategie & Dialoog: een nieuwe route voor hr en lijn

Leer vanuit een heldere vraag op strategisch niveau de dialoog te voeren met de lijn, over de toekomst van de organisatie en de mensen die er werken. Met onder meer Tony's Chocolonely GameChanger Arjen Boekhold.

Derde jaargang voor Expertisenetwerk Veranderkunde HR

De derde jaargang komt eraan. Want het smaakt naar meer! In de afgelopen twee jaren van ons Expertisenetwerk Veranderkunde voor HR versterkten zo'n 70 HR-directeuren/managers en adviseurs al hun veranderkundige kennis vanuit allerlei perspectieven.

HR-battle

Tot het beste idee komen in een grote explosie van energie en een zaal vol HR-professionals. Een HR-battle is een zinderende ideeënstrijd. De deelnemers creëren in drie rondes ideeën voor één centrale HR-vraag. Wij ontwikkelden dit concept om het vak verder te helpen en organiseren het bij en voor opdrachtgevers.

Dit doen we ook