HRM

Het prachtige vak HRM is volop in beweging. Leiderschapsontwikkeling, organisatie-inrichting, digitalisering, verandertrajecten: de hr-professional wordt steeds meer veranderaar, voorspeller, netwerker.

Onze consultants en interimmers helpen jou als je extra capaciteit of expertise nodig hebt. Als je hr wilt positioneren als businesspartner bijvoorbeeld, als je een tijdelijke vervanger of manager zoekt of nieuw hr-beleid wilt ontwikkelen.

Effect en beweging

daar zijn we altijd op uit

Zo bijvoorbeeld

HR en lijn strategisch in gesprek

Gemeente | consultancy: impactanalyse en teamtraject strategische dialoog | HR

Onze ambitie is hr-businessparter worden. Wil onze klant dat ook? En past deze ambitie bij wat we in huis hebben? Die vragen had het hr-team van een gemeente. Ons vroegen ze om dat in kaart te brengen met een impactanalyse.

De spiegel en de toetsvraag

Avebe | interim hr-manager | bedrijfsleven

De HR-manager Operations bij Avebe ging met zwangerschapsverlof. Wij leverden vervanging, met zelfstandige Inge Buis. Het HR-adviesteam was vrij nieuw, moest haar weg nog vinden, er speelde een aantal grote projecten en de werkdruk was hoog.

Waarderend een nieuwe afdeling ontwikkelen

Gemeente Eemsdelta | consultancy – visietraject hr | overheid

De hr-adviseurs van drie gemeenten kregen bij de herindeling een bijzondere opdracht: ontwikkel een hr-visie en van daaruit een nieuwe afdeling P&O. Ze vroegen ons mee te denken. Onze consultants Tinette de Boer en Renate Kamp gaven dit traject vorm en begeleidden het.
En met leergangen, netwerken en battles brengen we jou en het vak verder.

Kijk maar

Lifeline tussen strategie en mens in organisaties

De organisatiestrategie en de mensen die bij jullie werken: past het een beetje? In dit blog lees je hoe je een strategie ontwikkelt die je mensen kunnen en willen uitvoeren. Een lifeline voor deze tijd van schaarste!

Leergang Haarscherpe HR-adviseur

Leer vanuit een heldere vraag op strategisch niveau de dialoog te voeren met de lijn, over de toekomst van de organisatie en de mensen die er werken. Met onder meer Tony's Chocolonely GameChanger Arjen Boekhold.

Baanbrekers: werkbackpacken in het noorden

Jouw talenten inzetten om echt verschil te maken met betekenisvol en perspectiefrijk werk, ontdekken wat jij het liefst waar doet én lekker in het noorden blijven: doe je mee aan ons jongtalentprogramma?

Derde jaargang voor Expertisenetwerk Veranderkunde HR

De derde jaargang komt eraan. Want het smaakt naar meer! In de afgelopen twee jaren van ons Expertisenetwerk Veranderkunde voor HR versterkten zo'n 70 HR-directeuren/managers en adviseurs al hun veranderkundige kennis vanuit allerlei perspectieven.

HR-battle

Tot het beste idee komen in een grote explosie van energie en een zaal vol HR-professionals. Een HR-battle is een zinderende ideeënstrijd. De deelnemers creëren in drie rondes ideeën voor één centrale HR-vraag. Wij ontwikkelden dit concept om het vak verder te helpen en organiseren het bij en voor opdrachtgevers.

Dit doen we ook