Opdrachtgevers & cases

Je hebt niet altijd de capaciteit of de expertise in huis. Hollandse Nieuwe heeft een kwalitatief netwerk van zelfstandig specialisten voor projecten, interimmanagement of adviesopdrachten. Met expertise op het gebied van hrm, communicatie of (verander)management. Op complexe vraagstukken stellen we soms teams samen. We noemen dit ‘the guiding coalition’. We doen veel zaken in de publieke sector, onderwijs, zorg en zakelijke dienstverlening.

de smaak van de pudding

Zorggroep Meander, interim hoofd P&O

In 16 maanden tijd heeft een zelfstandig manager uit het netwerk van Hollandse Nieuwe een grote reorganisatie (mee) vormgegeven en begeleid.
Algemeen Directeur Anita Tijsma: “Ik heb geen dag spijt gehad van de inhuur van deze interimmanager, ik ben zeer tevreden over haar.”

Gemeente Groningen, interim woordvoerder wethouder

Ruim 6 maanden heeft een ervaren woordvoerder uit het netwerk van Hollandse Nieuwe op stevig bestuurlijk niveau een wethouder ondersteund. Manager concernstaf Jelle Dijkstra: “Ze moest acteren in een lastig speelveld met een wethouder met innoverende ideeën. Dat heeft ze erg goed gedaan!”

Provincie Drenthe, interim verandermanager

De verandermanager moest het team begeleiden in de opgave taken af te stoten en andere taken zakelijker en op meer strategisch niveau aan te pakken. Concernmanager Marcel Armand van Nieuwpoort:” Vooral de positieve energie, duidelijkheid en scherpte van de verandermanager hebben het team een grote stap verder gebracht.”

Guiding Coalition

Hollandse Nieuwe heeft met 3 organisaties geëxperimenteerd met ‘the guiding coalition’. Een op maat samengesteld team van experts dat zich met de opdrachtgever buigt over een taai vraagstuk. Directeur Sietske Faber van de provincie Groningen, “Het team van Hollandse Nieuwe heeft op een vernieuwende wijze zeer scherp inzicht gegeven op een complex vraagstuk van de provincie.”

Wij werken onder andere voor