Kleine bazen, grote impact!

Renate en Dick, move over! Op 1 juni hebben we niet één, maar twee nieuwe bazen. Estivani en Polina doen mee aan JINC Baas van Morgen en buigen zich daarmee over een vraagstuk uit onze organisatie. En wat hebben we er zin in! Maar voor we je meer vertellen over die dag, zoomen we eerst even uit. 

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft 
Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Want de plek waar je wieg staat mag niet bepalend zijn voor je toekomst. Het ultieme doel: een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Hoe JINC dat doet? Door kinderen van 8-16 jaar een extra zetje te geven op de arbeidsmarkt. In het JINC-programma leren ze solliciteren, maken ze kennis met verschillende beroepen en gaan ze op ontdekkingstocht om te leren wat voor baan bij hun mogelijkheden en talenten past.

Zo geeft JINC jaarlijks meer dan 78.074 basisschool- en vmbo-leerlingen uit verschillende regio’s, waaronder Groningen, de kans om te groeien. Want de cijfers liegen er niet om: in Groningen groeit 10,2% van de kinderen op in armoede. Dat is bijna 2% meer dan in de rest van Nederland. De sociaaleconomische achtergrond van deze kinderen is van grote invloed op hun toekomstperspectief, onder meer omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je een klein netwerk hebt en niet goed weet wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt? Daar willen wij bij helpen! 

Daarom zijn wij partner van JINC 

We houden simpelweg van de manier waarop JINC werkt en het bedrijfsleven met het onderwijs verbindt. Zoals Dick mooi verwoordt: ‘Ik geloof dat alles met elkaar verbonden is. Het bedrijfsleven en het onderwijs maken deel uit van een ecologisch systeem. We hebben allemaal een gedeelde verantwoordelijkheid als het gaat om kansengelijkheid. Wat ik geweldig vind aan JINC is dat ze gebruikmaken van bestaande structuren. Ze komen in scholen en bij bedrijven en brengen hen samen. Ze kijken naar wat er al is en welke nieuwe verbindingen gemaakt kunnen worden.’

We hebben ons dan ook verbonden aan vier van de prachtige projecten die JINC organiseert: Baas van Morgen, Carrière Coach, Bliksemstage en Sollicitatietraining. Op 1 juni laten we de toekomst leiden tijdens Baas van Morgen. Wij geloven in de kracht van 1000 perspectieven en we zijn dan ook benieuwd naar die van Polina en Estivani. Wat uit deze dag komt delen we hier met je! 😊

Lees meer over HRM, Veranderkunde